Έως 12 άτοκες δόσεις στα συστήματα ασφαλείας

Η Total Protection σας προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας στον χώρο σας και αποπληρωμή τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. 

10 χρόνια εγγύηση σε όλους τους συναγερμούς

Εκμεταλλευτείτε τη νέα μεγάλη προσφορά της εταιρείας μας και αποκτήστε ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού με δεκαετή εγγύηση καλής λειτουργίας. 50% έκπτωση στο Κέντρο Λήψης Σημάτων Atlas

Σε συνεργασία με το Κέντρο Λήψης Σημάτων ATLAS, η Total Protection προσφέρει τις νέες συνδέσεις με 50% έκπτωση για τον πρώτο χρόνο.


Ενδεικτικό πελατολόγιο της Total Protection - ISCS

Δείτε μέσα από το επίσημο κανάλι μας στο youtube κάποια από τα έργα μας. Άνθρωποι και εταιρείες που εμπιστεύτηκαν την ασφάλειά τους στα χέρια μας.Συναγερμοί

CCTV

Access Control

Πυρανίχνευση

Θυροτηλεοράσεις

Συχνές ερωτήσεις για τις κάμερες ασφαλείας
Αρχική σελίδα » Έργα » Συχνές ερωτήσεις για τις κάμερες ασφαλείας

 • Επιτρέπεται η τοποθέτηση κάμερας σε κοινόχρηστους χώρους κατοικιών;
  Η τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης σε κοινόχρηστους χώρους κατοικιών επιτρέπεται μόνο εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
   
  -Έχει ληφθεί η ρητή και ειδική συγκατάθεση κάθε ενοίκου ή υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας στην οποία ρητά αναφέρεται η συναίνεση των ενοίκων για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.
   
  -Οι κάμερες δεν πρέπει να ελέγχουν την πρόσβαση στα κατ’ ιδίαν διαμερίσματα, σε γειτονικές κατοικίες, δρόμους και πεζόδρομους.
   
  -Ο εκάστοτε διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας και είναι υποχρεωμένος για την ενημέρωση των υποκειμένων ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.
   
  -Η καταγραφή εικόνας χωρίς ήχο είναι επιτρεπτή εφόσον η μονάδα ελέγχου βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση και τα δεδομένα διατηρούνται το πολύ 48 ώρες.  Η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος σε ενιαίο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο όταν οι κάμερες εστιάζουν αποκλειστικά στο αγαθό το οποίο προστατεύουν και όχι σε γειτονικούς χώρους και υπάρχει πινακίδα που ενημερώνει τα υποκείμενα για την βιντεοσκόπηση.
   
  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
   
 • Επιτρέπονται οι κάμερες στα ξενοδοχεία;
  Η εγκατάσταση ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε χώρους ξενοδοχειακών μονάδων είναι νόμιμη, εφόσον τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις :
   
  1. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να καθιστά απολύτως σαφές ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται (π.χ. με τοποθέτηση ευκρινών πινακίδων).

  2. Οι κάμερες πρέπει να τοποθετούνται μόνο στην κεντρική είσοδο και στους κοινόχρηστους χώρους.

  3. Εγκατάσταση κάμερας που επιτρέπει τον έλεγχο των εισόδων των κατ` ιδία δωματίων δεν είναι σύννομη.

  4. Υπεύθυνος της επεξεργασίας του σχετικού αρχείου είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ο οποίος και υπέχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο 2472/97, καθώς και τις ειδικότερες, όπως αυτές ορίζονται στην Οδηγία 1122/2000 της Αρχής.
   
  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
   
 • Σε ποιους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι κάμερες ασφαλείας;
  Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επισημαίνει ότι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης πρέπει να υπακούουν στην αρχή της αναλογικότητας, να εγκαθίστανται, δηλαδή, μόνον όταν έχουν αποκλειστεί άλλα ηπιότερα μέσα, όπως είναι οι έλεγχοι από προσωπικό ασφαλείας, συστήματα συναγερμού, καλύτερος φωτισμός.

  Ειδικότερα για τους δημόσιους χώρους προβλέπεται:

  Πολυκατοικίες ή γραφεία. Η εγκατάσταση γίνεται σε κοινόχρηστο χώρο με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του συγκροτήματος (π.χ.της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας) σύμφωνα με τον Κανονισμό. Αν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό απαιτείται συναπόφαση των 2/3 των ενοίκων, ενώ απαγορεύεται να ελέγχεται η πρόσβαση στα κατ’ ιδίαν διαμερίσματα. Επιτρέπεται, υπό όρους, η εγκατάσταση κάμερας από μεμονωμένο ιδιοκτήτη ή ένοικο για την επιτήρηση οχήματος.

  Τράπεζες. Επιτρέπεται σε όλους τους χώρους, εκτός από τις τουαλέτες, και τα δεδομένα διατηρούνται το πολύ ώς 90 μέρες.

  Ξενοδοχεία, πανσιόν κ.λπ. Πρέπει να περιορίζεται σε χώρους για τον έλεγχο εισερχομένων – εξερχομένων. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών στους χώρους εστίασης και στους διαδρόμους που οδηγούν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, στις τουαλέτες και στους χώρους που πραγματοποιούνται δραστηριότητες αναψυχής όπως πισίνες, γυμναστήρια, χώρους άθλησης, αποδυτήρια.

  Εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Επιτρέπεται στα σημεία εισόδου-εξόδου, στα ταμεία, στους χώρους φύλαξης χρημάτων, στις αποθήκες εμπορευμάτων και στάθμευσης. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί σε χώρους που κυκλοφορούν οι πελάτες και συγκεκριμένα σε εμπορικά κέντρα ή σε καταστήματα που διακινούνται εμπορεύματα μεγάλης αξίας, όπως κοσμηματοπωλεία. Στις περιπτώσεις αυτές οι κάμερες πρέπει να εστιάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο στα πρόσωπα των πελατών και των υπαλλήλων.

  Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα. Πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στη σημεία εισόδου, εξόδου, στους χώρους ταμείων ή κρίσιμων εγκαταστάσεων (αποθήκες ιατροφαρμακευτικού υλικού κ.λπ.). Οι κάμερες απαγορεύεται να ελέγχουν την κίνηση σε αίθουσες αναμονής, κυλικεία, χώρους εστίασης, σε διαδρόμους νοσοκομείου, θαλάμους ασθενών, εξέτασης, σε τουαλέτες, λουτρά, γραφεία γιατρών. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργούν για την επιτήρηση βαριά ασθενών ή ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

  Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επιτρέπεται και όταν είναι ανοικτοί για το κοινό.

  Δημόσιους χώρους στάθμευσης. Ναι στη λειτουργία για την αποφυγή κλοπής, διάρρηξης κ.λπ.

  Πρατήρια υγρών καυσίμων. Επιτρέπεται την ημέρα και κατά τις νυχτερινές ώρες (20.00 ώς 08.00) στους χώρους που βρίσκονται οι αντλίες βενζίνης και οι αποθήκες καυσίμων.

  Εκκλησίες, νεκροταφεία. Μόνον όταν οι χώροι είναι κλειστοί για το κοινό.
   
 • Τι χωρητικότητα πρέπει να έχει ο σκληρός δίσκος του καταγραφικού μου;
  Το μέγεθος χωρητικότητας του σκληρού δίσκου που χρειάζεται το καταγραφικό σας, εξαρτάται από το πόσες ημέρες εγγραφή θέλουμε να διατηρούμε, την ποσότητα των καμερών που καταγράφουν, αλλά και την ποιότητα της εγγραφής που επιθυμούμε. Κατεβάζοντας αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να υπολογίσετε τον δίσκο που θα χρειαστείτε.   
   
 • Τι χρειάζομαι για να μπορώ να δω απομακρυσμένα τις κάμερες που έχω στον χώρο μου;
  Στη περίπτωση που εγκατασταθεί ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε έναν χώρο (πχ σε ένα κατάστημα) και επιθυμούμε να το παρακολουθούμε από άλλο σημείο (πχ από το σπίτι μας) απαιτούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 
   
  - ένα δικτυακό καταγραφικό (σχεδόν όλα τα σύγχρονα DVR είναι δικτυακά) ώστε να συνδεθεί στο ρούτερ του χώρου
  - γρήγορο ίντερνετ  για την μεταφορά εικόνας και ήχου
  - στατική IP

  Στις περισσότερες των περιπτώσεων η προϋπόθεση που απουσιάζει είναι η στατική IP, καθώς συνήθως προτιμάται η δυναμική IP λόγω μικρότερου κόστους. Και μέσω δυναμικής IP, πάντως, υπάρχει η λύση χρησιμοποιώντας κάποια υπηρεσία όπως το DynDns. 
   
   1      2