Συναγερμοί

CCTV

Access Control

Πυρανίχνευση

Θυροτηλεοράσεις

Ασφάλεια με...οικονομία
Αρχική σελίδα » Συμβουλές » Ασφάλεια με...οικονομία
Η κρίση που «χτύπησε» τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν αύξησε μόνο την εγκληματικότητα, αλλά περιόρισε και την οικονομική δυνατότητα του πολίτη για ποιοτικά μέτρα προστασίας. Στο παρακάτω «μίνι» οδηγό, η Total Protection προτείνει κάποιες από τις κινήσεις που μπορούν να προσφέρουν υψηλά επίπεδα προστασίας, χωρίς μεγάλες οικονομικές θυσίες. 

- Εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού
Έρευνες έχουν δείξει ότι από μόνη της η ύπαρξη ενός συναγερμού σε έναν χώρο, αποτρέπει τον επίδοξο διαρρήκτη σε ένα ποσοστό 70%. Σε περίπτωση που εκείνος προσπαθήσει τελικά να εισβάλλει, τότε το σύστημα αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τους ενοίκους και τους γείτονες μέσω της σειρήνας. Με ένα μικρό ετήσιο κόστος, μάλιστα, ο συναγερμός μπορεί να συνδεθεί σε ένα κέντρο λήψης σημάτων, ώστε να ειδοποιηθεί απευθείας ο ιδιοκτήτης και η Αστυνομία.

- Εγκατάσταση κάμερας ή κλειστού κυκλώματος
Απευθύνεται κυρίως στους καταστηματάρχες, αν και τελευταία βρίσκει μεγάλη εφαρμογή και σε οικίες. Μία κάμερα συνήθως είναι αρκετή για να αποτρέψει το μεγαλύτερο ποσοστό  πλανόδιων, οι οποίοι ψάχνουν την ευκαιρία να «βουτήξουν» ότι τους επιτρέψουν οι συνθήκες σε έναν χώρο. Από εκεί και πέρα, όμως, οι κάμερες πρέπει να τοποθετούνται με στόχο την επίβλεψη και όχι την προστασία του χώρου. Συνδυασμένες με ένα σύστημα συναγερμού και συνδεμένες σε ένα δικτυακό καταγραφικό, δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στον χώρο του.

- Δώστε «εύκολο στόχο»
Το μεγαλύτερο «παράπονο» των ενοίκων που έχουν πέσει θύματα διαρρηκτών, είναι το χάος  που αφήνουν πίσω τους στην προσπάθεια να αρπάξουν ότι πολύτιμο βρουν. Συνήθως τα «κέρδη» τους είναι μικροποσά ή κάποιο κόσμημα, ωστόσο οι ζημιές που προκαλούν κοστίζουν τελικά πολύ περισσότερα χρήματα. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι καλό να αφήνουμε πάντα κάποιο χρηματικό ποσό ή ένα αντικείμενο μέτριας αξίας, σε σημείο που εύκολα θα βρεθεί από έναν διαρρήκτη. Έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να «πειστεί» να αποχωρήσει, χωρίς να συνεχίσει το ψάξιμο και τη καταστροφή του χώρου.

- Προσοχή στα 10λεπτα!
Πόσες φορές έχετε «πεταχτεί» στο Supermarket της γειτονιάς αφήνοντας το σπίτι σας «μισάνοιχτο» με την λογική ότι σε 10 λεπτά θα είσαστε πίσω; Οι διαρρήκτες φαίνεται πως έχουν βρει αυτή τη νοοτροπία «βολική» μιας και τους τελευταίους μήνες τέτοιου είδους κλοπές έχουν γίνει ο… κανόνας. Προσοχή, λοιπόν, στα… δεκάλεπτα. Ασφαλίζουμε καλά το σπίτι όταν αποχωρούμε έστω και για λίγο και οπλίζουμε ΠΑΝΤΑ τον συναγερμό μας.