Συναγερμοί

CCTV

Access Control

Πυρανίχνευση

Θυροτηλεοράσεις

Συχνό τσεκ στα DVR
Αρχική σελίδα » Συμβουλές » Συχνό τσεκ στα DVR
Η «καρδιά» ενός κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι αναμφισβήτητα το καταγραφικό. Το μηχάνημα, δηλαδή, που αναλαμβάνει τόσο την εγγραφή της εικόνας που δίνουν οι κάμερες ασφαλείας, όσο και την αναπαραγωγή, την αποστολή εικόνας σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμούμε, αλλά και αρκετές άλλες εργασίες που θα αναλυθούν σε επόμενο άρθρο (ειδοποιήσεις email, αποστολή snapshots κλπ).

Τα μηχανήματα καταγραφής (DVR) έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαετία τόσο σε ότι αφορά τις δυνατότητές τους, όσο και την αξιοπιστία τους σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Πρακτικά, τοποθετώντας κανείς ένα επώνυμο καταγραφικό (καλό είναι να αποφύγετε επιλογές που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την χαμηλότερη τιμή) μπορεί να είναι σίγουρος ότι το DVR δεν θα τον… προδώσει. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει είναι η τροφοδοσία και ο σκληρός δίσκος.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου υπάρχουν συχνές πτώσεις τάσεις, υπερτάσεις και γενικότερα προβλήματα με το δίκτυο της ΔΕΗ, θεωρείται απαραίτητη η χρήση ενός σταθεροποιητή τάσης (UPS). Έτσι, με αρκετά μικρό κόστος, εξαλείφετε το νούμερο ένα κίνδυνο για το DVR σας και εξασφαλίζετε ότι το κλειστό κύκλωμα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.  

Παράλληλα, καλό είναι να τσεκάρετε τακτικά ότι ο σκληρός δίσκος του μηχανήματος δουλεύει κανονικά και κρατάει εγγραφές. Οι σκληροί δίσκοι των DVR καταπονούνται ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μηχανήματα που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Σε περίπτωση που ο δίσκος σταματήσει να γράφει, το πρόβλημα συνήθως επιδιορθώνεται με ένα format από το DVR, μία διαδικασία που δεν ξεπερνά τα τρία λεπτά σε χρόνο. Με άλλα λόγια, το τυχόν πρόβλημα του σκληρού δίσκου, παύει να είναι πρόβλημα αν το αντιληφθούμε εγκαίρως.