Συναγερμοί

CCTV

Access Control

Πυρανίχνευση

Θυροτηλεοράσεις

Ασφάλεια στις διακοπές
Αρχική σελίδα » Συμβουλές » Ασφάλεια στις διακοπές
Πραγματοποιήστε ξέγνοιαστες διακοπές ακολουθώντας τις δέκα συμβουλές της Total Protection για την ασφάλεια του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 1. Ελέγξτε τον συναγερμό του χώρου σας, δοκιμάζοντας τις παγίδες, τα ραντάρ του χώρου, τη σειρήνα αλλά και την επικοινωνία με τον κεντρικό σταθμό.
   
 2. Ενημερώστε το κέντρο λήψης σημάτων για τυχόν αλλαγές στα τηλέφωνα επικοινωνίας (πχ κινητά τηλέφωνα). Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κάποιο τηλέφωνο ενός συγγενικού προσώπου που θα έχει τη δυνατότητα να μεταβεί άμεσα στον χώρο σας εφόσον χρειαστεί.
   
 3. Αλλάξτε τις μπαταρίες του συναγερμού αν πλησιάζει ή έχει επέλθει η ημερομηνία του προβλεπόμενου σέρβις.  Έτσι θα διασφαλίσετε ότι ο συναγερμός σας θα παραμείνει σε λειτουργία ανεξάρτητα από τις συχνές διακοπές ρεύματος του καλοκαιριού.
   
 4. Σε περίπτωση που δεν είστε συνδρομητής σε ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, ενημερώστε κάποιους από τους γείτονες για την απουσία σας και ζητήστε του να δώσει την απαραίτητη σημασία εφόσον ακούσει τη σειρήνα του συναγερμού σας.
   
 5. Αφήστε ένα μικροποσό σε εμφανή σημείο του σπιτιού σας. Έτσι, σε περίπτωση διάρρηξης, δίνετε στον κακοποιό τη δυνατότητα να αποχωρήσει χωρίς να συνεχίσει το ψάξιμο και κατά συνέπεια τις φθορές στον χώρο.
   
 6. Ζητήστε από ένα φιλικό σας πρόσωπο να αδειάζει τακτικά το γραμματοκιβώτιο του σπιτιού σας. Ένα… παραφουσκωμένο γραμματοκιβώτιο αποτελεί και μία σοβαρή ένδειξη για τον επίδοξο διαρρήκτη ότι το σπίτι δεν κατοικείται .
   
 7. Αποφύγετε να αφήσετε φώτα μόνιμα ανοιχτά. Όπως και με τα γραμματοκιβώτια, φώτα αναμμένα μέρα-νύχτα, αποτελούν ένδειξη απουσίας. Σε περίπτωση, πάντως, που επιθυμείτε φωτισμό, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν χρονοδιακόπτη χωρίς μεγάλο κόστος.
   
 8. Σε περίπτωση που διαθέτετε GSM συσκευή για επικοινωνία (άμεση ή back up) του συναγερμού, σιγουρευτείτε ότι η κάρτα sim έχει μονάδες. Παράλληλα φροντίστε να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς κινητής/σταθερής τηλεφωνίας για να αποφύγετε τυχόν διακοπές.
   
 9. Μην κοινοποιείτε την απουσία σας με σημειώματα στην πόρτα, μηνύματα στον τηλεφωνητή, ακόμα και με ποσταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα. Ενημερώστε μόνο τους στενούς σας φίλους και τα συγγενικά σας πρόσωπα.
   
 10. Σε περίπτωση που διαθέτετε σύστημα κλειστού κυκλώματος, καθαρίστε τις κάμερες ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι ο σκληρός δίσκος του καταγραφικού δουλεύει και τεστάρετε την απομακρυσμένη παρακολούθηση από κάποιο κινητό ή υπολογιστή εκτός σπιτιού.