Συναγερμοί

CCTV

Access Control

Πυρανίχνευση

Θυροτηλεοράσεις

Κατοικίδια και συναγερμός
Αρχική σελίδα » Συμβουλές » Κατοικίδια και συναγερμός
Συχνά - πυκνά στις εγκαταστάσεις συστημάτων συναγερμού, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον προβληματισμό των ιδιοκτητών για τα κατοικίδιά τους και το κατά πόσον η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη χρήση του συστήματος ασφαλείας.

Πραγματικά, πριν μερικά χρόνια, η ύπαρξη μικρών ζώων σε χώρους που έπρεπε να τοποθετηθεί συναγερμός, αποτελούσε μόνιμο «πονοκέφαλο» τόσο για τους εγκαταστάτες, όσο και για τους ιδιοκτήτες. Οι δυνατότητες των ανιχνευτών κίνησης (ραντάρ) δεν επέτρεπαν μεγάλη ευελιξία κι έτσι συνήθως έπρεπε να μείνει κάποιος χώρος ακάλυπτος, προκειμένου να παραμένει το κατοικίδιο στο σπίτι χωρίς να ενεργοποιεί τον συναγερμό.

Το πρόβλημα αυτό βρήκε την λύση του από τις εταιρείες κατασκευής ανιχνευτών κίνησης, οι οποίες προχώρησαν στην κατασκευή ειδικών ραντάρ, με δυνατότητα να «αγνοούν» την ύπαρξη κατοικίδιων στον χώρο. Έτσι, ένα ζώο μπορεί να κινείται μέσα στην επιτηρούμενη περιοχή, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Τα ραντάρ για κατοικίδια διαθέτουν έξτρα λειτουργίες από τους υπόλοιπους ανιχνευτές (pet immunity, pet friendly) και συνήθως η επιλογή τους γίνεται με βάση το βάρος του κατοικίδιου που υπάρχει στον χώρο. Σε περίπτωση ύπαρξης μικρού ζώου στον χώρο σας, ή σκέψης απόκτησης κάποιου στο μέλλον, είναι καλό να ενημερώνετε τον εγκαταστάτη σας προκειμένου να συμπεριλάβει στη μελέτη του τέτοιους ανιχνευτές. Το κόστος τους, άλλωστε, δεν διαφέρει σημαντικά από τους υπόλοιπους ανιχνευτές, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε απροβλημάτιστα το σύστημα ασφαλείας του χώρου σας χωρίς τον φόβο των συνεχών ψευδών συναγερμών.

-Ανιχνευτές με λειτουργία pet μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη σελίδα
-Παρόμοια θέματα μπορείτε να διαβάσετε συνοπτικά στον τομέα των FAQ για συναγερμούς